De Bastei brengt stad, rivier en natuur samen

De Bastei is een eigentijds en gastvrij centrum dat een brug slaat tussen stad en natuur. Een creatieve en inspirerende locatie, waar organisaties elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en hun activiteiten op het gebied van natuur, cultuurhistorie en duurzaamheid samenbrengen. Je kunt er straks terecht om meer te weten te komen over de rijke historie van Nijmegen, het ontstaan van het landschap, de flora en fauna in de riviernatuur van de Gelderse Poort, rivierdynamiek, projecten op het gebied van duurzaamheid en nog veel meer.

Ga zelf aan de slag bij de Bastei Academie, bezoek onze wisseltentoonstellingen en lezingen, boek een excursie, arrangement of verjaardagsfeestje en geniet van streekproducten in het museumcafé. Met je schoolklas kun je bij ons terecht voor een museum- of veldles. Als leerkracht kun je gebruikmaken van het ruime aanbod van onze NME-afdeling.

Het moderne en gastvrije gebouw met historische kern biedt bovendien ook interessante mogelijkheden voor bijvoorbeeld vergaderingen en bedrijfsuitjes.

3D-afbeelding nieuwbouw De Bastei door ABT bv
3D-afbeelding nieuwbouw: ABT bv