In de special 'Verbeelding van de Waal' brengen we het verhaal van de Waal in beeld: over de vroegere omgang met het water, het ontstaan van het landschap, bedrijvigheid, visserij, overstromingen, defensie, etc.

Dit gebeurt aan de hand van 10 tot 15 thematische historische beschouwingen, die toegelicht worden met honderden beelden (schilderijen, historische foto's, archeologische vondsten, artefacten, volksverhalen).

De beelden en verhalen van het project zijn beschikbaar via www.mijngelderland.nl, en vormen onder andere de basis voor een van de vaste tentoonstellingen van De Bastei. Maar veel belangrijker nog is dat ook andere partijen, zoals (re)creatieve ondernemers, bezoekerscentra, musea, bibliotheken en planvormers, nu zelf met de projectresultaten aan de slag kunnen.

Dinsdag 27 juni zijn de eindproducten aan plan- en beleidsmakers en verdere betrokkenen gepresenteerd en werden vele beelden, verhalen en bijzondere landschappen van de Waal onder de aandacht gebracht.

'Verbeelding van de Waal' is voorgedragen voor de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs 2017. Stem op dit mooie project! Klik op de banner hieronder en deel het met je familie, vrienden en kennissen.

Verbeelding van de Waal genomineerd voor Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs!